Въпреки че се пада в понеделник, в повечето от обредните отдели на общините на територията на областта са постъпили запитвания за сключване на граждански брак на 29 февруари. Служителките се майтапят, че вроятно това е приумица на мъжката страна от брачните половинки, тъй като така двойката ще празнува годишнини през четири лета. Датата по принцип се сочи като щастлива и носеща дълготрайност на всичко, което започва на нея. Любимият на романтиците 14 февруари, този път се пада в неделя и вероятно ще има много желаещи да сключат брак на тази дата.

Високосната 2016 година има само един петъчен тринадесети ден, той се пада през месец май. Тогава по принцип не се очакват сватби, но има и изключения, подчертават служителките в общините. Те очакват обаче интерес към датата шести октомври, която се води „огледална“ – 6.10.16, макар че се пада в четвъртък, но пък 16.10.16 се пада в неделя. За сметка на това шести ноември е в неделя и буди не по-малък интерес у търсачите на номерологични загадки – 6.11.16, 16 ноември е в сряда, а численият му израз е 16.11.16.

Важно е хората да искат да са заедно и да бъдат щастливи, датата на брака няма никакво значение, заключават от „Обредни дейности“, като сочат примери за хора, които са си казали заветното „да“ на напълно неподходящи според хороскопите дати, а до ден днешен живеят „спокойно, разумно и просто“, както се пее в онази песен на дует „Ритон“.