Община Пещера бе подготвена за снега, но не бе подготвена за това, че електрозахранването ще колабира, така кметът Николай Зайчев коментира ситуацията в общината. От 2 часа посред нощ постепенно цялата община остана без ток, което пък блокира работата на попмените станции и доведе до безводие.

Pyt_KD-Radilovo

Пътят към Свети Константин

 

 

Около 13 часа започна нормализирането на обстановката по отоношение на ел.захранването като проблемът вече е овладян.

Иначе колите на общинското предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“ излязоха навън още в 18 часа  и до момента не спрели да чистят. Традиционно приоритет е даден на основните пътни артерии, улиците, които водят до Спешна помощ, сградите на МБАЛ“Проф.Димитър Ранев“, полиция и пожарна, училища и детски градини.

centar_sniag (1)

Напълно проходим е пътят до курортра „Св.Константин“, както и отсечките свързващи населените места в общината.

zaichev_balabanov

 

В момента се чистят второстепенните и малки улици, започна и извозването на струпания по възловите кръстовища сняг. Почистна е пшеходната зона на Централната градска част.

Падналият сняг е над 40 см, а целият процес по снегопочистването се следи лично от градоначалника Николай Зайчев и неговият заместник Стефан Балабанов.

По-рано през деня бе проведено заседание и на кризисния щаб. До момента не се е налагала намеса на пожарната. От ДГС“Пещера“ увериха, че ако има паднали клони и дървета, техни екипи са готови да се включат в отстраняването им.