Хотел – ресторант „Стрелча“ се намира в центъра на едноименния град. Сградата е собственост на местната районно-потребителна кооперация „Барикади“ и от една година първият му етаж се стопанисва от частната фирма „Ивал инвест“ ЕООД. Тя е собственост на бившата пиарка на Иван Евстатиев – Елина Георгиева. На етажа има петнадесет стаи.

18стрелча1 -streetview

Този първи етаж е преустроен на хотел и там са нощували гостите на града поканени от бившия градоначалник по тържествени поводи.

Именно там, в стаята, която той постоянно обитавал се е разиграла и трагедията, която и днес изведе на площада жителите на средногорския град.

Те търсят помощ пряко от главния прокурор Сотир Цацаров, като в декларация до него настояват процесът срещу Евстатиев да се проведе при открити врати в Стрелча.

Искането е безумно, коментираха юристи. Местните хора обаче са на мнение, че Евстатиев има много връзки и ще успее да излезе невредим от ситуацията.

Пред разследващи той е заявил, че момичето е дошло при него напълно доброволно, а преди да се стигне до половия акт и двамата са употребили алкохол. Това твърдение обаче се приема като лъжа от жителите на града, които добре познават момичето и смятат, че то е било много примерно.

Стрелча

Само една улица дели хотела от училището, в което учи момичето И.Б.

 

Никой не вярва, че тя се е съгласила да си легне с Евстатиев. Контрапункт на това е пък мнението, че момичето е било изцяло ангажирано с предизборната му кампания и по време на нея е възникнала близост, която по-късно може би е прераснала в нещо друго. Какво точно се е случило в хотелската стая на петнадесети януари следобед е трудно да се каже.

Съдебните лекари в заключнието си твърдят, че не е имало следи от насилие по тялото на детето, съобщиха вчера от полицията. Укоримо при всички положения е поведението на Иван Евстатиев, който е на 57 години и спокойно би могъл да бъде дядо на 16 годишната ученичка.