Ако не видим обективност в разследването, това ще подкопае и вярата на хората в закоността. Това каза Станислава Станева, секретар на община Стрелча в сутрешния блок на „Канал 3“ по повод скандала, който от вчера разтресе града. Става въпрос за ареста на бившия кмет Иван Евстатиев, заради изнасилване на 16-годишно момиче. Обществото, според Станева, няма да търпи такива прояви и хората ще продължат да настояват за справедливост. Според нея хората от града са потресени, това, което се знае до този момент е шокиращо.

Вчера в града се състоя митинг, от който тръгна петиция – за него четете ТУК

Насиленото от бившия кмет на Стрелча момиче не е влизало никога в конфликт и е било добър ученик. Това каза Ганчо Грозев, директор на Средното общообразователно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в града. По думите му тя е предоверчива и вероятно това е и причината за случилото се с нея, още повече, че и майка й е била секретар на задържания кмет и тя не е подозирала никаква опасност.

По думите му децата в училището са стресирани. Грозев обяви, че мисли да се свърже с психолог, който да помогне.

В момента се подготвя се петиция, с която се настоява органите, заети с разследването на инцидента с бившия кмет да си свършат максимално качествено работата. „Законите са не само за управляваните, а и за управляващите“, каза той.

Публикации по темата:

Иван Евстатиев задържан за изнасилване?

Иван Евстатиев не е задържан, само разпитан

Момичето пуснало жалбата е дъщеря на секретарката на Евстатиев

Лицето И.Е. е в ареста

ОФИЦИАЛНО: Момичето не е изнасилено

Стрелча настръхна – довечера протест

Стрелча: Искаме държава и работещи институции

Стрелча въстана – народът излезе пред общината