Районна прокуратура-Пазарджик извършва разследване по досъдебно производство за създаване на опасност за здравето на хора, вследствие на съхраняване на опасни вещества – престъпление по чл. 353Д от Наказателния кодекс.

Разследването се извършва по повод възникнал инцидент на 20 януари 2016 г. в гр. Пазарджик. Към 18 часа е бил подаден сигнал за влошено здравословно състояние на семейство от гр. Пазарджик – син, баща и майка, след като отворили бутилка, приличаща на газова. Тя била закупена същия ден от пункт за вторични суровини и по нея липсвали обозначения.

Тримата са били откарани за преглед в болница в Пловдив. Няма опасност за живота им. Екип от седем пожарникари са посетили местопроизшествието и те също са били прегледани в болница. Няма опасност за живота им.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик се извършват активни следствени действия – назначена е експертиза за установяване на вида на веществото в бутилката, проверка на пункта, откъдето е закупена и др. Понастоящем досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител.

Още по темата – ТУК