Мокри кърпички, дамски превръзки, кости от пиле, детски играчки, това са само част от находките затлачили канализацията на жилищните блокове на ул. „Райко Алексиев“ 5 в кв.“Запад“ на Пазарджик. Повече от пет часа четирима служители на „ВиК“ прочистваха тръбите, за да премахнат теча на фекални води.

Грозната мирима се усеща от две преки, а за да се стигне до затлачването, са виновни хората, жалват се работниците. На всички е ясно колко са дебели тръбите и въпреки това смятат, че отходната канализация е място където трябва да се изхвърлят битови и хранителни отпадъци.

Благодарение на затоплянто днес бе възможно отпушването на тръбите, ако времето стане отново много студено операцията на практика би била невъзможна. Машината, която подава въздух не бива да бъде извеждана при минусови температури, а стойността и е сто хиляди лева, оплаква се шофьорът й.

 

За капак на случката водите избиват в новото футболно игрище между блоковете. До него няма пряк достъп, защото от едната страна има частен имот, а от всички останали са разположени катерушки.

Камионът за въздух не може да премине през ледената пързалка на тротоара и се налага да се правят маневри, които отнемат доста време. В крайна сметка аварията е отстранена, а служителите на „ВиК“ напомнят, че трябва да се отнасяме по-отговорно към към собственото си имущество.

Ако случаят се повтори в близките дни, ще се наложи живеещите на тази улица да ползват градските тоалетни, тъй като до вторник живакът в термометрите няма да се вдигне над нулата.