Над сто генератора за ток продали в магазините на „Крез“ в деня, в който големият сняг докара проблеми в електрозахранването на 17 януари. Потреблението на апаратите е завишено и в по-малките търговски обекти на областта, показа репортерската ни проверка.

25генератор

Заради липсата на ток и то в продължение на дни много хора решили сами да намерят изход от  проблема. Най-евтините „агрегати“ са на стойност от осемдесет лева, а най-скъпите струват осемстотин, разказаха консултант – продавачи в строителния хипермаркет. Скъпите се търсят най-вече за заведения и детски градини, първите спокойно захранват едно домакинство с електричество за лампите, хладилника и телевизора.

Генераторите за ток спасяват и парно инсталацията у дома, тъй като повечето от новите котли работят на ток, коментираха и купувачи в магазина. Ако нямаш агрегат, трябва незабавно да спреш парното, защото в противен случай, то може да се увреди. А като имаш парно нямаш друго отопление, разказват хората. Около триста лева плати клиентът, за да „спасява“ парното си.

Нови снеговалежи се очакват в средата на тази седмица, ето защо е добре да се сдобиете с агрегат по-навреме, за да не тичате до магазина като спре токът.