Пазарджишки фирми които извършват международни превози в Гърция търпят загуби, заради блокираната от фермерите на съседите обща граница. От два дни камионите не могат да тръгнат по предназначение и това води до нарушение на контрактите, жалват се потърпевшите. В четвъртък комшиите стягат и обща стачка, което означава, че най-вероятно камионите със стока ще продължат да чакат ред.

Министерството на транспорта  днес поиска от гръцкия посланик да бъде осигурен коридор за транзитните превози през блокадата от трактори на граничните пунктове с Гърция. По време на срещата от българска страна беше изразена позиция на силно безпокойство поради затрудненията, които изпитват българските превозвачи при преминаването през българо-гръцката граница, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Българската страна изтъкна факта, че най-сериозни пречки за превозвачите има на граничния пункт Кулата – Промахон, където протестиращите гръцки фермери не спазват предварително обявените часове за протест, за разлика от протестиращите на пункта Илинден – Ексохи. Затварянето на границата създава сериозни пречки за свободното придвижване на стоки и хора, поради което ръководството на Министерството на транспорта настоятелно призова посланика да бъде осигурен коридор за транзитните превози. До четвъртък трудно ще се намери решение на проблема, тъй като тогава се готви общонационална стачка в Гърция.