Тримата биячи от околовръстното остават в ареста, реши съдия Константин Попов от Софийския районен съд, съобщи „24 часа“. „Да мълчиш или си мъртъв“, крещял Александър Гечев, докато удрял в лицето Васко Наумов. При ударите с палка той му избил преден ляв и преден десен зъб, както и метална коронка. Гечев халосал с палката Наумов и по ръката. После тя била открита в джоба на предната лява врата на Ауди А8, което шофирал биячът.

Христо Христов и Георги Близнаков се возели в автомобила Крайслер и те също се включили в побоя над Васко Наумов и съпругата му Мария Димитрова. Съдията обясни, че не може да ги пусне дори под домашен арест, заради тяхната обществена опасност и защото могат да извършат друго престъпление. Тримата охранители на Ивайло Борисов – Ториното, които биха мъж и съпругата му на околовръстното в сряда привечер поискаха от съда да излязат на свобода.

Гечев каза, че има 6-месечна дъщеря, за която трябва да се грижи. Близнаков, който е осъден за неплащане на издръжка обясни, че има две деца и трето на съпругата му, за които също трябвало да се грижи. Прокуратурата поиска тримата мъже да бъдат задържани т.к. постъпката им е скандализира обществото и е била изключително брутален акт на насилие. Тримата са обвинени за причиняване на средна телесна повреда на Васко Наумов, лека телесна повреда на съпругата му Мария Димитрова. Второто обвинение е за хулиганство.

По първото обвинение те могат да получат от 2 до 10 години затвор, а по второто – до 5 години.

Още по темата – ТУК