Александър Гечев е името на втория пазарджиклия задържан за побоя на Околовръстното шосе в София, извършен преди два дни. Вчера в столицата бяха задържани четирима мъже, двама от които са пазарджиклии. Те работят по договор с охранителна фирма и пазят сочения за наркобос Ивайло Борисов-Ториното. Дошли са в София от Червен бряг и от Пазарджик. Мутрите са привлечени като обвиняеми за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда. Трима от тях имат криминални регистрации за грабеж и измама.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров свиква заседание с главния секретар на МВР – Георги Костов и директора на „Охранителна полиция“, за да се набележат нови мерки за предотвратяване на подобни инциденти.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова разказа преди срещата, че прокуратурата е повдигнала обвинения на четирите лица за извършени две престъпления – хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. Припомни, че е установено, че мъжете не са служители на лицензирана охранителна фирма, а са извършвали тази дейност на собствени начала.

„До момента са разпитани 15 свидетели, назначени са експертизи. Назначена е и техническа експертиза на видеоматериала, предоставен от пострадалия Васко Наумов. Домовете на охранителите са претърсени и са иззети веществени доказателства“, каза тя.

Още по темата – ТУК