Отбелязването на Националния празник на България  – 3 март в Пазарджик ще започне с панихида в памет на загиналите за свободата на България и  молебен за здраве и благополучие в църквата „Св. Св. Константин и Елена” в 10.00 ч.

След това ще бъдат поднесени цветя на паметниците и паметните знаци на личностите, свързани с националноосвободителните борби: паметната плоча на ген. Брок; паметници на Хаджи поп Георги Тилев и Теофил Бейков; паметника на Константин Величков; паметната плоча на ген. Гурко; паметника на  В.Левски;  паметниците на: Георги Бенковски,  Хаджи Найден Йованович, Мария Сутич, Ованес Соваджиян и Христо Ботев.

Кметът на Община Пазарджик ще изпълни ритуала по вдигане знамето на Република България, и ще произнесе празнично слово, в 11.00 ч. на пл. „Константин Величков”.

Началото на концертната програма е в 10,30 ч. с изпълнения на духов оркестър към Симфонично-оперетно дружество „М-ро Г.Атанасов” – Пазарджик и Представителен танцов състав „Чудесия” към Младежки дом.

 ПРОГРАМА

3 МАРТ – /четвъртък/ 2016 г.

138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

10.00 ч.Църквата “Св.Св. Константин и Елена”

Панихида в памет на загиналите за свободата на България

и  Молебен за здраве и благополучие

10.30 ч. Поднасяне на цветя на паметниците и паметните знаци на личностите, свързани с националноосвободителните борби:

Паметната плоча на ген. Брок; Паметници на Хаджи поп Георги Тилев и Теофил Бейков; Паметника на Константин Величков; Паметната плоча на ген. Гурко; Паметника на  В.Левски;  Паметниците на: Георги Бенковски,  Хаджи Найден Йованович, Мария Сутич, Ованес Соваджиян и Христо Ботев

10.30 ч. – площад ”К. Величков”

Изпълнения на духов оркестър към Симфонично-оперетно дружество

„М-ро Г.Атанасов” – Пазарджик

11.00 ч. – пл.”К.Величков”

Вдигане на Знамето на Р България

Концерт на Представителен танцов състав “Чудесия” към Младежки дом