ТИР блокира магистрална „Тракия” на 131 км. в посока Бургас.  Причината е катастрофа с джип, като и двете превозни средства са се преобърнали. В момента те препречват пътя на аварийната и средната ленти, а също и на част от активната лента за движение. Другата половина от платното е отворена само за леки автомобили.

При инцидента няма жертви, но десетки автомобили и камиони буквално са блокирани в този участък от магистралата и ще трябва да останат там, докато тирът и джипа „Инфинити“ не бъдат преместени и от полицията не възобновят движението. За щастие семейството пътувало в колата Мариета и Симеон Наневи са добре.

Мариета е бивша възпитаничка на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик, понастоящем живее в София. Джипът им бил ударен от турския ТИР докато го изпреварвал. Най-вероятно шофьорът на огромното возило е заспал. Колата е летяла по купе, но пасажерите са имали късмет тъй като са били с колани и възглавниците на возилото се раздули. ТИР-ът пък се блъснал в друг камион, който също е бил повален на шосето.

Временно се ограничава движението при км 131 от магистралата, в посока Бургас. Трафикът се пренасочва при Войводиново по път II-56 Войдиново – Раковски – Брезово и и след това по път III-666 Брезово – Плодовитово. Шофьорите могат да използват и стария път I-8 Пловдив – Поповица – път II-66 – Чирпан, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ситуацията по пътищата в цялата страна е напрегната, тъй като много хора се връщат от почивка след националния празник  на 3 март. Колони от автомобили са се образували на пътен възел Симитли, в посока Благоевград. Много леки автомобили с гръцка и македонска регистрация се движат по главен път Е – 79 в посока ГКПП „Кулата – Промахон“. Докато в същото време българи се връщат от Гърция.