Автомобили, отнети противозаконно от територията на няколко области на страната, са иззети от служители на РУ- Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На извършителите са им повдигнати обвинения за престъпление по чл.346 от НК

Действията по разследването започнали на 15 март, когато при проверка в стопанския двор на фирма служители на РУ- Ихтиман установили  лек автомобил „Фолксваген Голф 3“ със следи от интервенция по конзолата за контактния ключ. При последвалата проверка станало ясно, че поставените регистрационни табели отговарят на друг автомобил, а именно „Фолксваген Голф 2“, противозаконно отнет от територията на столичния квартал „Младост“.
В резултат на  проведените незабавни оперативно- издирвателни действия служителите на реда  установили, че автомобилът е оставен на съхранение срещу парична сума от криминално проявения и осъждан местен жител С.И. В хода на оперативната работа криминалистите стигнали и до неговия съучастник Р.Ч./23г./ от Ихтиман, също криминално проявен и осъждан.
При последвалите оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия били проверени адресите, обитавани от двамата. Пред дома на Р.Ч. са установени „Фолксваген Пасат“ с частична интервенция в номера на рамата, противозаконно отнет от Септември и „Мицубиши Паджеро“, отнет от територията на Пловдив.
Автомобилите са иззети по надлежния ред. На  С.И. и Р.Ч. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 346 от НК и взета 72 – часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, изменена впоследствие на постоянна.
Документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.