В спортна зала „Арена Армеец“ в столицата през почивните дни се състоя единадесетото Национално първенство по карате шотокан на Българската федерация „Шотокан карате“, в което взеха участие 430 състезатели от 22 клуба. Участниците се надпреварваха за призовите места в три дисциплини – „Ката“, „Кумите“ и „Асай рю ката“. Спортен клуб „Тонус – спорт“ – Пазарджик се представи с 22 – ма състезатели и спечели 17 медала. От тях два са златните, три сребърните и 12 бронзовите.

Exif_JPEG_420

Нашите състезатели показаха пълна хегемония във възрастовата група на 6 и 7 годишните, каза треньорът Асен Василев и спечелиха в двете дисциплини всички медали.

В дисциплина „Ката“ имаме златен медал за ВИКТОР МИНЕКОВ, сребро за  АСЕН ПРИСАДОВ и бронз за ХРИСТИАН СПАСОВ.

В дисциплина „Кумите“ – златен медал за АСЕН ПРИСАДОВ, сребърен за ХРИСТИАН СПАСОВ и бронзов за ВИКТОР МИНЕКОВ.

При 8-9 годишните:

„Кумите“ бранзови медали за НИКОЛ НИКОЛОВА и ЕМИЛ КАЛОЯНОВ

„Ката“ – бронзов медал за МАРТИН ИЛИЕВ.

-При 10-11 годишните:

„Кумите“ – броанзови медали за  АЛЕКС НИКОЛОВ, ИЛИЯН ВЪТЕВ И РАДОСТ ГОГОВА

„Ката“     – бронзов медал за КРИСТИАН ШВАЙНБЕГЕР.

-При 12-13 годишните/мини кадети/

„Асай рю ката“ бронзов медал за КРЪСТЬО БАРАБАРОВ и сребърен за същия състезател в дисциплина „Кумите“.

-При девойките 16-17 годишни

„Ката“ – бронзов медал за МАГДАЛЕНА ТОДОРОВА

„Асай рю ката“ – бронзов медал за Магдалена ТОДОРОВА.

Пет от състезателите ни приключиха участието в националното първенство с по два медала. Следващите им състезания са през април в Бургас и май – в Габрово. Ако успеят да затвърдят своите успехи там, те ще получат шанса да попаднат в разширения състав на Националния отбор на Федерацията, за подготовка и участие на Световното първенство през октомври в Бургас. 

Двама от състезатилети на „Тонус – спорт“ –  КРИСТИАН ШВАЙНБЕРГЕР и КРЪСТЬО БАРАБАРОВ, ще вземат участие в Европейското първенство за Купата по Карате шотокан в Дармщат – Германия. То ще се проведе от 1 до 4 април.