В квартал Авджълар в Истанбул, където живеят предимно изселници от България, днес е станала експлозия, съобщи БНР. Взривът е избухнал близо до контейнер за смет на булеварда „Чигдем“. Не се съобщават данни за жертви и ранени при експлозията. Но взривът предизвикал силна паника сред населението.

Очевидец, който бил близо до мястото, разказа,че чул силен взрив и почувствал разтърсване под краката си като при земетръс. Хора в панически страх се разбягали по булеварда. На мястото на инцидента се намират специалисти по обезвреждане на бомби, а също и екипи на службите за борба срещу тероризма. Все още не се съобщават причините за експлозията, но се предполага, че е бил предизвикан от звукова бомба.

Очаква се властите да съобщят подробности за причината на взрива. Авджълар е населен компактно с изселници от България, които представляват около 40 на сто от населението на 500-хилядния район. Междувременно от полицията съобщиха, че жена, издирвана за жива бомба камикадзе, е била заловена в района на град Муш, Източен Анадол.

Часове по-късно стана ясно, че за щастие няма жертви на атентата.