В брюкселския квартал „Скарбек“ полицията провежда нова операция, съобщиха световните агенции. Задържан е един човек. Според непотвърдена информация са се чули два взрива.

По – рано днес  белгийски следователи публикуваха снимка на нов заподозрян в съпричастност с атентатите в Париж и Брюксел, съобщава вестник „Derneire Heure“. По информация на изданието, това е 28-годишният сириец Наим ал Хамид. Той е в списъка на издирваните лица от антитерористичните служби на други европейски държави по подозрения в организирането на атентатите в Париж на 13 ноември 2015 г. и на 22 март в Брюксел. Снимката е придружена от надписа: „Много опасен, вероятно въоръжен“.

25Image_5388727_302

При операция на германската полиция в Дюселдорф е арестуван Самир Е., който е познат на властите от салафистката сцена в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава изданието Der Spiegel. По данни на медията подобно на Халид Бакрауи мъжът е задържан от турските власти в граничния регион със Сирия. Двамата са депортирани със самолет в Амстердам. Властите разследват дали двамата мъже се познават, предаде Фокус.

Друг арест е извършен от германските власти късно в сряда вечерта в района на Гизен. На мобилното устройство на задържания са открити две подозрителни кратки съобщения, изпратен дeн преди атентатите в белгийската столица Брюксел. Единият от тях съдържа името на атентатора Халид Бакрауи, а другият – френската дума за край – „fin“. Към момента информацията е подадена от източник на изданието и няма официално потвърждение от страна на властите.