Благовещение е денят на жената и майката християнка, традицията повелява да сторим две неща. Да подарим цветя на онази, която ни е дала живот, а също така да посадим цвете или плодно дръвче, което ще ни радва. Букетът е решение, ако не разполагате с балкон или градина. Той може да изрази много силно вашите чувства, особено, ако пожелаете в него наистина да бъде вплетена символиката на езика на цветята.

С розите ще кажете  – „Благодаря ти от сърце“

 

С лалетата – „Прости ми ако неволно те нараних“

 

С теменужките – „Благодаря, мамо, за грижите и за опората“

 

И всъщност, всички искаме да кажем – обичаме те, мамо. Направете го непременно, защото животът има свои планове и всяка дума на благодарност и обич, може да бъде последната.

 

Ако имате двор или балкон, то тогава се възползвайте от възможностите, които предоставят саксийните растения, а също така плодните дръвчета, които можете да отгледате на терасата. Такова е кивито, което освен вкусен плод ще ви дари и със сянка в жегата на летните месеци. Ще откриете цялата палитра от възможности на открития щанд при Колоната. Там ще научите и подробности за цветята и дръвчетата, както и условията при които е най-добре да ги отглеждате.

 

Особено красиви през пролетта са камелиите, а също така и магнолиите. Многогодишния Клематис също е сред предпочитаните от клиентите цветя, казва Славка Киричева, която ще ви даде информация и за луковиците, които се предлагат на щанда.

 

Най-хубавото е това, че можеш да изненадаш майка си, ако и изпратиш цветята – подарък по куриерАко искаш да го направиш – ето ти телефонът, където ще приемат твоята поръчка и ще я изпълнят: 0988 77 16 36 – Цветарска къща „Орхидея“, Пазарджик.