На среща в Министерството на енергетиката, пред кметовете на общините Брацигово – Петко Петков, Кричим – Атанас Калчев и пред мен като представител на гражданското недоволство зам. министър Жечо Станков съобщи, че концесионерът се е отказал от каквато и да е дейност в местността „Лесковец” край Жребичко, съобщи писателят и журналист Димитър Дънеков. Текстът на официалното изявлението на министерството ще бъде публикуван утре.

Важно е да се знае, че основна роля за това развитие на нещата са изиграли организацията, която създадохме и мотивите за отказ, изложени от страна на двете общински ръководства. Противно на мнението, че становището на местните жители и приятелите на Жребичко нямат значение, мога да добавя, че кампанията по набирането на подписи и формирането на Сдружение „Инициатива за Жребичко” са били старателно следени и са дали да се разбере, че селото ни не е без кучета.
Остава ни да си въздъхнем, да запазим спокойствие, но и да стоим нащрек в случай, че в необозримото бъдеще отново се появят подобни мераци, казва Дънеков.