От днес стартира доставката на дърва за огрев за следващия отоплителен сезон. Това съобщи кметът Николай Зайчев по време на заседанието на Общинския съвет. Цената на 1 кубик дърва ще е 55 лв за хората с увреждания, за останалите граждани цената ще е 65 лв. Получатели ще бъдат най-уязвимите групи в общината – пенсионерите и хората с увреждания.
На днешната сесия бе изслушан отчет за работата на Полицейското управление в Пещера. През 2015 г. са регистрирани 296 престъпления на територията на общините Пещера,Батак и Брацигово, отчете пред ОбС – Пещера Ангел Пехливанов от местното полицейско управление. Миналата година не е извършено нито едно умишлено убийство, има регистриран 1 опит за такова. През 2015г. е регистриран 1 случай за незаконно отнемане на автомобил. В същото време има 144 престъпления срещу собствеността, като през 2014-та година те са били 213. 24 икономисчески престъпления през 2015-та отчетоха от полицията.През изминалата година са станали 82 пътно-транспортни произшествия, от тях 9 тежки с 1 загинал. 2256 са констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата.
Местните депутати в Пещера приеха и програмата за управление, предложена от кмета Николай Зайчев. Тя ще бъде публикувана на официалната страница на Община Пешера. Днешното заседание на ОбС-Пещера за първи път бе излъчвано на живо в интернет.
Снимка – Медиен център Пещера