Появилите се през този месец светещи LED ленти по рамената на светофарите са по албански патент, това разказа кметът Тодор Попов по време на днешното заседание на съветниците в Пазарджик.

Хареса ми идеята, а също така и че от далече човек може да прецени с каква скорост да се предвижи към съответното кръстовище, коментира градоначалникът, по повод на дебати относно това дали гражданите трябва да си плащат паркоместата пред домовете. Според мен това не е лошо като идея, обърна се към вносителя на предложението Нишан Баздигян, кметът, но първо трябва да бъде подложено на дискусия.

И в момента според думите му в Пазарджик ставали скандали между гражданите по този повод. Най-често пред блоковете идвали за нощуване коли от съседни входове, което било и повод за всеобщото напрежение. Повечето от семействата в областния град имат по два автомобила, някои и по повече. Това наистина се превръща в проблем, тъй като паркоместата не достигат.

Нека предложението да бъде добре обмислено, за да не е в ущърб на пазарджиклии, а след като идеята се избистри, тя би могла да бъде обсъдена и приета от съветниците, каза кметът.

В момента талоните за безплатно ползване на паркоместа в „Синя зона“ са около осемстотин, като те са разделени на три категории, първата от тях са автомобили на длъжностни лица, втората автомобили за аварийна дейност и третата за автомобили с товарен режим, които имат право на престой за не повече от час.

Общинският съветник от ГЕРБ – Найден Шопов попита,

Защо паркингът зад Адвокатурата е пълен с автомобили с талони и какво точно разтоварват адвокатите?

Тодор Попов отговори, че не е добре да се разисква по принцип,

ако ми дадете номер на автомобил ще ви кажа чий е и защо разполага с талон за паркиране, но гарантирам, че няма злоупотреби с талоните.