Петгодишната Петя Райкова от септемврийското село Ветрен дол се удави днес около 18 ч., в напоителен канал край селото. Децата са живеели наблизо, в краен квартал на селото, били три и играли край съоръжението. Момиченцето се подхлъзнало и е паднало в канала, отнесе го е силната вода, разказали другите дечица на родителите на Петя. Въпреки че, те почти веднага са повикали възрастни, детето е намерено два километра по-надолу и два часа по-късно, от мястото където е паднало и за съжаление – мъртво.

Каналът, в който се е удавило момиченцето е собственост на „Напоителни системи“, той е запушен от храсти и боклуци, въпреки многократните сигнали от кмета на селото Димитър Христосков, от фирмата не са взели никакви мерки за неговото разчистване.

Каналът не е обезопасен по никакъв начин, въпреки, че минава през населеното място. Трябва да се вземат мерки и в тази посока, каза кметът на Ветрен дол. Неприятният инцидент е станал в късния следобед. Родителите не са искали да дадат на полицията трупът на детенцето, а аутопсията е наложителна в такива случаи.

На мястото са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, но лекарите само установили смъртта на детето. Работата на полицията по случая продължава.

03ветрен

03ветрен1 03ветрен3

03ветрен4

03ветрен5

Какво се е случило – вижте ТУК