219 души вече са заявили, че ще присъстват на масовото пътуване с теснолинейката по Гергьовден в петък и събота, шести и седми май. Това съобщиха Ивайло Механджиев и Кристиан Ваклинов, които поддържат страницата „Родопската теснолинейка“ във фейсбук, където организират и майското събитие. 
Страхотно! Неочакван по мащаб интерес.
– споделят младите момчета, амбицирани и работещи в посока да възраждат теснолинейката и да печелят нови фенове за нея доброволно.
 Остава още месец до събитието, а в последната седмица бройката расте най-много!
добави Кристиан. Младежите разказаха, че се притесняват, че малката теснолинейка няма да успее да събере хората.
 Освен нашата група ще има и повече редовни пътници, защото са почивни дни. Ако БДЖ не дадат 9-10 вагона за сутрешния влак, то хората няма да се съберат. Ще говорим с представители на маркетинговия отдел на холдинга, ще изпратим и официално писмо. Ако те се дръпнат и откажат максимума, за да удовлетворят интереса към услугата им, който предизвикваме, тогава рекламата ще е лоша – но за тях.  Вярваме обаче, че всичко ще бъде наред! По повод предишното пътуване, когато заведохме 200 непознати хора до Якоруда, от БДЖ бяха благодарни и се зарадваха. Направиха и всичко, което искахме. Сработихме се. 
Най-вероятно ще се наложи БДЖ да осигури допълнителни вагони за теснолинейката, но по този въпрос ще се разисква през този месец.