Британските актриси Стерре Майер и Лора Уестън рецитираха сонети на Шкспир в деветвековната църква „Св. Димитър“ в Паталеница. Усещането там беше невероятно и тъй като ние сме базирали нашето участие в театралния фестивал „Океан от любов“ на два сонета – 64 и 65, които касят точно времето и времената, това беше уникално преживяване, споделиха дамите по време на пресконференцията посветена на фестивала.

Участниците и журито бяха обстойно представени от директора на Младежки дом – Пазарджик и основен двигател на „Океан от любов“ – Инна Церовска. Тя благодари за съдействието на целия екип от хора, които са ангажирани със сгъстената програма на културното събитие.

20160404_123250

Тя се състоя днес в пресклуба на БТА в Пазарджик, за да представи основните действащи лица в поредицата от изяви, които стартираха на първи и ще приключат утре, 5 април. В рамките на единадесетото издание на фестивала създаден по идея на актьора Александър Братоев, публиката видя и ще продължи да гледа до края на деня и утре – 25 представления.

Те са създадени от самодейни трупи от цялата страна и чужбина, а появата им в културния календар на Пазарджик е едно от най-големите събития за годината. За първи път през март се състоя и театрален маратон, който представи постановките на млади актьори, току що завършили или завършващи НАТФИЗ, а постъпленията от билетите бяха използвани за закупуването на сборници с драматургични текстове издадени от единственото българско издателство, което го прави – Black Flamingo Publishing. Всяка трупа получи по един екземпляр от сборник пиеси за млади хора, които са написани също от млади хора, заяви проф. Мурдаров, който е автор на преводите.

В журито тази година са привлечени действащи актьори и режисьори от столични театри, които не само насърчават младите творци в начинанието им, а се опитват да им бъдат полезни с професионални насоки и нови гледни точки по интерпретацията на темите, които поставят пиесите им.