Жените печелят по-често, отколкото мъжете, при тегленето на наградите на лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите и Министерството на финансите. Данните на данъчното ведомство сочат, че от 18 раздадени до този момент награди – 3 месечни и 15 седмични, 10 са грабнати от жени. В същото време, повече от половината или 55 на сто от всички регистрирани потребители на лотарията са мъже. Данните сочат още, че 40 % от участниците са млади хора на възраст от 25 до 34 години.

В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Вече е достъпна и възможност за редактиране на регистрирани касови бележки на www.kasovbon.bg. От 1 април 2016 г. потребителите могат да преглеждат въведените от тях фискални бонове и да премахнат тези от тях, които са въвели погрешно.

За голямата награда – нов лек автомобил до този момент са регистрирани и участват над 22 млн. фискални бона за 290 млн. лв.