Фентъзите продължава да властва, именно това е жанрът, който изведе на челна позиция четвъртата книга от поредицата „Стъкленият трон“ за Селена Сардотиен. Ето и книгите, които са отличени в класацията Топ 10 за периода: 28.03.2016г.-04.04.2016г., от книжарница „Хермес“ – Пазарджик

1) „Кралица на сенките „- Сара Дж. Маас, изд. „Егмонт“

Романът беше отличен в категорията „Най-добра фентъзи книга за тийнейджъри на 2015 г“ от читателите на Goodreads.

Сюжетът…

Всички, които Селена Сардотиен обича, са й отнети. Но тя най-накрая се завръща в империята – за да получи своето отмъщение, за да спаси някога славното си кралство и за да се изправи лице в лице със сенките на миналото си… Тя е приела да бъде Елин Галантиус, кралица на Терасен. Но, за да си върне трона, трябва да се бори. За братовчед си – воин, готов да умре за нея. За приятеля си – млад мъж, заточен в чудовищен затвор. И за своя народ – поробен от жесток крал и въпреки това очакващ триумфалното завръщане на изгубената си кралица.

Епичното пътешествие на Селена плени сърцата и въображението на милиони читатели по света. В четвъртата книга историята й ще достигне до емоционално наситено завръзка, която може да разбие света й на парчета.

Авторката Сара Дж. Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните телевизионни програми. Когато не пише фентъзи романи, обикаля калифорнийското крайбрежие.

Ето и останалите:

2)“Фаустино“ – Недялко Славов , изд. „Хермес“
3) „За Мачу Пикчу завий надясно“ – Марк Адамс, изд. „Хермес“
4) „Господин неустоим“ – Сюзън Елизабет Филипс , изд. „Ибис“
5) „Малки чудеса „- Марта Удруф, изд. „Хермес“
6) „Читателите от Броукън Уийл препоръчват“ – Катарина Бивалд, изд. „Ера“
7) „Тези плитки гробове“ – Дженифър Донъли, изд. „Егмонт“
8) „Мисия мама“ – Богдана Трифонова, Жюстин Томс, изд. „Сиела „
9) „Гордост и наслаждение „- Силвия Дей, изд. „Софтпрес“
10) „Триумфът на кучките „- Венета Райкова, изд „Ентусиаст“