Дългоочакваните конни състезания по случай Тодоровден в Стрелча отново събраха многобройна публика на 2 април. Чудесната организация, създадена от членовете на Инициативния комитет и служителите на Общинска администрация – Стрелча допълваше празничното настроение. Участниците тази година бяха повече от миналата, а събраният награден фонд от дарения и такси – 6230 лв. надхвърли с близо 2000 лв. миналогодишния.
Празникът бе открит от кмета на община Стрелча – Стойно Чачов. Той пожела приятни мигове на публиката, успех на участниците и благодари на дарителите и организатори, без които конните състезания не биха могли да се състоят.
Като при всяка надпревара имаше победители и победени. Стрелчанският Тодоровден започна с надбягванията, последвани от дисциплините „Най-красив кон“ и „Теглене“.
Аплодисментите на публиката подпомогнаха журито в избора му  на най-красив кон. Всеки един от осемте коня заслужаваше наградата с красотата и грациозността, която показаха при дефилирането на стадиона. Но все пак победителят е един и това беше конят Бине на Руси Матракчийски от Калугерово. Ето и резултатите от останалите категории. Парични награди и грамоти бяха раздадени до трето място.