Намирането на красиви обувки на висок ток е почти толкова вълнуващо, колкото и намирането на точната рокля. Трябва да помислите за избора на стил, цвят, височина на тока, дебел или тип „пирон“? Въобще, когато ги видите трябва да си кажете – Това са моите обувки!

Не подценявайте значението на обувките в нощта на бала. Освен, че трябва да допълват и завършват изящната ви визия, не забравяйте, че ще ви се наложи да стоите дълго време прави и мнооого да танцувате. Според мнението на пазарджиклийки, високият тънък ток е по-подходящ за случая, макар че обувките с масивен ток са далеч по-удобни.

Заложете на обувки, които ще ви влезнат в употреба и след това. Без значение какъв цвят ще изберете, вид и височина на токчето, струва си да похарчите и повечко пари, щом преценявате, че ще ги носите и след това. Повечето момичета от Пазарджик предпочитат да се разходят до Пловдив или София за подходящите обувки, но има и такива с любими магазини в Пазарджик или Пещера – меката на обувките.

Има толкова много възможности за избор при обувките за бал. Можете да избирате от отворени  – тип сандал, лачени, кожени, с платформи или без, на тънки или дебели токчета…..С две думи, повечето високи обувки са подходящи за бал, стига да не стоят като кръпка, а да допълват тоалета ви и да дадат онзи завършек на стайлинга и визията, към които се стремите. Ако сте с дълга рокля едни изчистени затворени обувки на висок ток ще ви свършат страхотна работа. Добър избор биха били и сандали, с изящни тънки каишки, които да подчертават фините ви крака.

За паметната нощ, заложете на дръзки, цветни и ярки обувки, в случай, че заложите на къса рокля или пък такава, която все пак разкрива повече от краката ви. Пазарджишките дванайсетокласнички тази година залагат предимно на красиви и впечатляващи високи обувки на платформи, отворени, екстравагантни боти, или уникален чифт червени високи обувки с тънък ток. Ако роклята ви е в черен или неутрален десен, обувките ви спокойно могат да са в червено, млечно розово или сиво.

Класическата мини черна рокля, която прилепва плътно по тялото ще изглежда още по – женствена ако я съчетаете с обувки със змийска шарка върху неутрален тон, например. Рокли в ярки цветове – синьо, наситено зелено, бургундско червено, идеално си подхождат с цветове сребро, злато или мед. А когато става дума за рокли, оцветени в бежово, тъмно синьо или черно – смело можете да ги съчетаете с ярки и многоцветни токчета.

Пастелните тонове изглеждат зашеметяващо със сребърни обувки. Земните цветове са страхотни в комбинация със злато и мед, а в някои случаи и в телесен цвят. Най – важното при избора на високи, бални обувки е да изберете такава височина, на която ще ви е удобно да ходите и танцувате цяла нощ. Така че не жертвайте комфорта в името на стила!  Защото носейки се в балната вечер, трябва да леете неустоим чар, сексапил, но и грациозност.