Възпитаникът на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик – Тодор Чергаров, който е един от най-добрите дебатьори от отбора на училището, създаде запомнящ се рекламен клип за фондация BEST, която е основният организатор на конкурсите за речи и дебати в страната.

Фондация „БЕСТ – български турнири по реч и дебати“ дава на учениците в България, изучаващи английски език, възможност да се “потопят” в езика и да станат част от интелектуална общност, преследваща личностно развитие чрез реч и дебати на английски език. Учениците получават средствата да мислят критически, да се изразяват творчески, както и да станат част от по-широка, глобална общност. Участниците в нашите програми могат да очакват да подобрят уменията си по английски език, да станат по-самоуверени и да развият лидерския си потенциал.

Фондация “БЕСТ”, известна преди като “Българска лига по реч и дебати”, е основана през 2013 от шестима помощник-учители по програмата “Фулбрайт.” Наше желание е да дадем ново значение на “най-добър”; за нас успехът е процес отвъд церемонията по награждаване.

В “БЕСТ” общността се цени сътрудничеството между училищата, усилената работа и самоусъвършенстването. Всички ученици са поканени да участват в състезанията. Фондациа „БЕСТ не би съществувала без изключителната помощ от Българо-американска комисия за образователен обмен, Фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в София, казват от там.

Тодор Чергаров се състезава от две години насам, но красноречието му намери успех, спечелвайки награда и в конкурса за преводен текст, който съпътстваше голямата награда на нашата община, в конкурса за преводачи на името на „Стоян Бакърджиев“.

В клипчето на Тодор Чергаров, което е най-харесвано на страницата на BEST за момента, ще откриете свежо чувство за хумор, както и много емоции, които тийнейджърът е успял да побере в рамките на няколко минути.

Вижте и подкрепете клипа – ТУК