В областта са въведени ограничения заради ремонти, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. На автомагистрала „Тракия“ от км 58 до км 59 са затворени за движение аварийна и интензивна лента посока София и движението се извършва в изпреварващата лента. На пътя Стрелча – Панагюрище, в участъка от км 60 до км 65 движението е само в едната пътна лента, като в участъка е въведено ограничение на скоростта от 40 км/ч.

От 10 май – веднага след приключване на пътуванията около почивните дни за Великден и Гергьовден започват ремонти на ключови пътни направления от републиканските пътища. Програмата за ремонт на пътната мрежа бе представена пред медиите от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Още в края на март и началото на април, веднаго щом имаше благоприятни метеорологични условия започна изкърпването на главните направления, почистване на тунелите на АМ „Хемус“ и на „Траянови врата“ на АМ „Тракия“. Първо ще се изкърпят автомагистралите, първокласните пътища, както и най-натоварените участъци от второкласната пътна мрежа. Третокласните пътища са планирани в периода май – юли. Целта е ремонтните дейности да приключат преди началото на активния летен сезон. Предвидено е изкърпване на настилката, отводнителни дейности, почистване на канавки и водостоци, косене и други дейности, свързани с безопасността на движението. Близо 5 млн. лв. са осигурени за текущи ремонти на асфалтовите настилки през април на пътища I, II и III клас. Имаме детайлен план по области на кой път, от километър до километър какви текущи ремонти ще се извършват, подчерта инж. Лазаров.

16карта