Йоанна Мурджева и Станислава Янева от 12б клас се класираха за финалния етап от Националното състезание за уеб разработване WEBLOZ, с проекта „УИСКИ“ в категория Уеб програмиране, като са втори по брой гласове от участниците в категорията, съобщиха от МГ“Константин Величков“ в Пазарджик. Финалът на конкурса е от 22-25 април. Конкурсът се провежда за 10-та поредна година. Общо 40 са допуснатите проекти за финала на живо в спа-комплекс „Островче“. Тяхното разпределение е по 14 проекта в  Уеб сайт (9-12 клас), 14 в Уеб програмиране (9-12 клас), 8 при Уеб сайт (9-12 клас) и 4 проекта Уеб програмиране (5-8 клас). Общият брой на участниците е 58 ученика.

Състезанието се провежда в два кръга. Първият кръг е виртуален. В него се оценяват проектите от комисия. До втори кръг се допускат до 14 проекта за голямата възрастова група (IХ-ХІІ) и 8 проекта за малката възрастова група (V-VIII клас) за всяка от категориите. Вторият кръг се провежда в Спа-комплекс “Островче” близо до гр. Разград, като проектите се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория.
За успеха на Йоанна и Станислава допринесоха и  читателите на РZdnes.com, които гласуваха за проекта. Проектът предвижда създаване на електронен дневник, който ще бъде достъпен за преподавателите, родителите и учениците през обновен сайт на гимназията.

Припомнете си подробностите „Две момичета от Пазарджик участват в състезание с проект, да ги подкрепим“ТУК

Освен този има и друг класиран проект на Атанас Бунчев от 6 клас – „Справочник на училищата в България“ в категория Уеб програмиране 5-8 клас, допълниха от школото.