Инициативен комитет оглавен от Емил Стефанов иска среща с родители от Пазарджишка и Пловдивска област във връзка със създаването на основно училище по музика, песни и танци в най-красивото село на територията на областта – Равногор. Сбирката за учредяване на ОУ „Жар птица“ за музикално, изобразително и танцово изкуство е насрочена за 7 май. Селото е на 70 км от Пловдив, а за съседния областен град сборен пункт е гара Пловдив, в 13 ч. Придвижването до Равногор ще се извърши с нает автобус. Събитието ще протече в събота и неделя 7 – 8 май с цел – обмен на мнения с родителите, разискване с местните власти и жители по квартирния въпрос. Очаква се присъствие на експерти и от Регионалния инспекторат по образованието.

Най-вероятно ще се започне с деца от I и II клас, но всички, които проявяват интерес могат да присъстват на срещата, тъй като пълният формат на училището в бъдеще ще бъде до 8 клас. Моля, заявете участие до 03 май, за да осигурим съответен транспорт, казва Емил Стефанов. Придвижващите се с личен транспорт трябва да се обадят по-рано.

Идеята се посреща с огромен ентусиазъм от местните хора, които виждат в нея начин за възраждането на живота в селото създадено през 1777 г.

За контакти: e-mail: eimyl@abv.bg , Моб: 0878869704
Емил Стефанов