От днес до утре включително ще продължи тазгодишният Великденски базар на Движение на българските майки – звено Пазарджик. Шатрите са разпънати пред сградата на Регионалния исторически музей и ХГ“Станислав Доспевски“, чийто екип се включи в изработката на предмети за базара. Там ще можете да се насладите и закупите ръчно изработени сувенири, изпратени ни от приятели и съмишленици на ДБМ от цялата страна, съобщи Гергана Николова.

Традиционно, част от събраните средства ще бъдат насочени към успешното продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик, а именно:
Програма „Стъпка Напред” – присъждане на стипендии на деца, лишени от родителска грижа, с отличен успех или талант, настанени за отглеждане в КСУДС гр.Брацигово за 6-та поредна учебна година;
Програма „Работилница за усмивки“ – ежемесечни работилници за приложни изкуства, за децата настанени в ЦНСТ 1 и 2 Лесичово, както и ФСУ „Жулевия Дом“.
Програма „ПРИЕМИ МЕ – всяко дете у дома, не в дом!” – подпомагане на приемни деца от Община Пазарджик.

 

Целта на всеки наш Благотворителен базар, освен набирането на средства, е както да призовем чувството за отговорност и състрадателност на пазарджишката общественост, така и да заздравим положените основи на благотворителност и взаимопомощ като част от управлението на община Пазарджик, както и да пробудим и призовем към съпричастност и толерантност както към „ничиите” деца, каза още Гергана Николова.