Здравейте!

Щяхте да проверите мой сигнал и да ми отговорите. Уви, минаха повече от 25 дни. Ставаше въпрос за поставяне на забранителни знаци за товарните автомобили влизащи от Пазарджик и от Батак. Има околовръстен път, за който много населени места мечтаят, а ние създаваме/Общината/ трафик през града кръговото и парка.

Пак ще Ви повторя, някой не си върши работата и лъже кмета. Сигнали съм подавал до зам.кметовете Балабанов и Алиш. Освен знаците трябва да се сложат и указателни табели по околовръстния път,защото съществуващите не дават необходимата информация. Знакът поставен в началото на града е: УКАЗАТЕЛЕН, а не забранителен. За това КАТ са безсилни да контролират. Направете проверка на сигнала ми и ще се уверите, че това е така. Благодаря.

Петър Симеонов, Пещера

Уважаеми, г-н Симеонов, въпросът Ви бе поставен на Община Пещера още тогава, а ето и отговора, който пристигна днес:

От общината отговаря зам.кметът Стефан Балабанов: 

След 6-ти май ще има заседание на общинската комисия за безопасност на движението, подобен сигнал е постъпил и в община Пещера. На това заседание ще бъде предложено от общината, да се сложат 2 знака- единият да забранява движението на тежкотоварни камиони направо, а другият да продължават задължително на ляво. Очакванията са комисията, в която влизат представители на различни институции да одобрят предложението. Кам момента е потърсено съдействие от пътна полиция за по-чест контрол, за да не се движат камионите по главния път, а по околовръстното шосе.