Косачката, която се ползва за нуждите на стадиона в Септември не е „телепортирана” там заради бившият футболист на отбора Валери Иванов, както той твърди”. Това заяви бившия кмет на Септември Петър Бошев във връзка със скандала, в който беше замесено името на неговата съпруга Гина. Бошев изложи своята гледна точка за ситуацията с опита за изземване на косачката. „Тази косачка е била на някакъв стадион в София. Димитър Хрусафов, собственик на Вайс Профил е бил спонсор явно, но след като нещата са приключили тя е останала на склад.

За това лично аз чрез бившия депутат Валентин Милтенов, който е в УС на Вайс Профил я поисках, за да я ползваме за стадиона. Тя ми беше предоставена на мен в качеството на физическо лице, а не като на кмет за временно ползване. Имам договор за това. Преди известно време обаче по официален начин – пак с документ ми беше изискана да я предам обратно на собствениците.

Понеже в момента съм травмиран и се възстановявам, изпратих при Сашо домакина съпругата ми, за да му каже, че трябва да ми върне с протокол косачката. Смятате ли, че ако аз нямам право, тя ще отиде да я изисква. И за какво ми е на мен тази професионална косачка”, заяви в правото си на отговор бившия кмет на Септември. Той препоръча на Валери Иванов да не си приписва заслуги, които няма. „Абсурд е Валери Иванов дори да се познава с Димитър Хрусафов, камо ли да му поиска косачка”, убеден е Петър Бошев.