Сумата от 6040 лв. успяха да съберат дамите от Движение на българските майки – звено Пазарджик от своя великденски базар, съобщи Гергана Николова. За да се стигне до този резултат обаче, в организацията и подготовката на вещите, предложени по време на базара, от 22 и 23 април, стоят усилията на много хора. Това бе 13-ият благотворителен базар на звеното ни в Пазарджик. Той бе различен от всички организирани досега базари, подчертава Гергана. Най-успешният ни базар досега. Включително по успешен и от коледните ни базари, които са три дни и са съпроводени с концерт.

Освен ДБМ в подготовката са се включиле техни звена от цялата страна, както и индивидуални участници. ДБМ изказват благодарност на Общиня Пазарджик, екипа на ХГ“Станислав Доспевски“, Младежки дом, хоби – клуб „Усмивка“, детски градини и училища. Ентусиазмът на хората които искат да помогнат расте, а от там и увереността, че заедно можем да направим повече хора щастливи и усмихнати, казва Гергана.

Традиционно, част от събраните средства ще бъдат насочени към успешното продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик, а именно:

Програма „Стъпка Напред” – присъждане на стипендии на деца, лишени от родителска грижа, с отличен успех или талант, настанени за отглеждане в КСУДС гр.Брацигово за 6-та поредна учебна година;
Програма „Работилница за усмивки“ – ежемесечни работилници за приложни изкуства, за децата настанени в ЦНСТ 1 и 2 Лесичово, както и ФСУ „Жулевия Дом“.
Програма „ПРИЕМИ МЕ – всяко дете у дома, не в дом!” – подпомагане на приемни деца от Община Пазарджик.