В Бошуля има повече техника, отколкото в армията – шегуват се местни зевзеци след края на парада излъчен по телевизията.

06зенитно

57-милиметрово зенитно оръдие и паметникът на загиналите във войните

В няколко поредни години пазарджишкото село се въоръжи с култови за Българската армия образци. 57 милиметрово зенитно оръдие бе поставено пред сградата на кметството през 2011 г. , през 2014 г. Бошуля се сдоби със стомилиметрово противотанково оръдие, а в 2013 г. пред кметството на специално изграден постамент се изкачи 42 тонен танк. Машината Т-72 я няма дори във Военния музей у нас. Оръдието му е обезопасено, а за повече сигурност люковете са заварени.

 

На днешния парад в интервю по БНТ 1 командир от БА заяви, че танкът Т-72 е гордостта на българските бронетанкови войски. Огромната машина пред кметството се е превърнала в истинска атракция за всички. Често хора от близо и далеч спират автомобилите си, за да се снимат с танка.

06оръдие

100-милиметровото противотанково оръдие МТ-12 редом с останалите две военни машини, краси центъра на селото. Придобивката пристигна тук чак от Разград.

Кметът Любчо Христосков е обещал в рамките на този мандат в центъра на селото да кацне и самолет.