Зам. областният управител Гинче Караминова ще поеме навигацията на делата в областна администрация, след като вчера областният управител Трендафил Величков подаде оставка и тя бе приета от премиера Бойко Борисов.

Гинче Караминова има богат политически опит и е в състояние да се справи ангажиментите, но все още се очаква и правителственото решение относно поста. Тя е кадър на ГЕРБ и винаги се е ползвала с висока степен на доверие от страна на своята партия и лично Цветан Цветанов. Гинче Караминова ще и първата жена областен управител в историята на нашата област.

Гинче Караминова е родена на 17 септември 1953 г. в гр. Пазарджик. Завършва средното си образование в Икономически техникум гр. Пазарджик и висше образование в Академията за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив, магистър – клавирен педагог. Дълги години работи като преподавател по пиано в Центъра за образователни услуги и квалификация на учителите, Дом на учителя и читалище „Виделина”, гр. Пазарджик. Била е общински съветник от ГЕРБ в ОбС-Пазарджик в периода 2007-2009 и народен представител в 41-то и 42-то Народно събрание. Владее немски и руски език. Омъжена, има дъщеря и син.