13комин

Кметът на община Септември Марин Рачев взе спешни мерки за обезопасяване на района около едновремешната фабрика за дървообработване „Победа”. Припомняме, че само преди няколко дни мълния сцепи комина на някогашното предприятие за преработка на дървен материал.

Той е останал без гръмоотвод след набези на крадци. Предприятието не работи повече от 20 години. Сградата е разграбена и това, че не станал по-голям инцидент е чиста случайност.

В съседство с комина има фирмен магазин на винпром „Хеброс”, а до него и малък цех за дървообработване. Именно заради риска от по-голям инцидент в района, кметът Марин Рачев подписа днес заповед за принудително събаряне на комина. От общинска администрация уведомяват живеещите и преминаващите в района граждани за опасността от внезапно срутване и застрашаване на живота.

Марин Рачев е изпратил вече писма до ръководството на областна администрация – Пазарджик и гражданска защита. Тази сутрин полицаи и пожарникари отцепиха район от близо 300 метра по улицата, граничеща с опасния комин.