Отборите на Хебър (Пазарджик) и „Чепинец“ Велинград се срещнаха на финала за първо и второ място, а Брацигово и Марица (Белово) се срещнаха за трето и четвърто, във финалните мачове на 10-то издание на турнира „Млади надежди”, който се игра на стадион „Георги Бенковски”. Първите два отбора кръстосаха шпаги в мача за купата от 11 часа днес, а преди това от 10 часа в малкия финал съперници бяха Брацигово и Марица (Белово).

DSC_28851 (1)

Хебър(Пазарджик) спечели 10-то юбилейно издание на турнира „Млади надежди“. Във финалния мач хебърци надделяха с 1-0 над „Чепинец“(Велинград). В спора за 3-4 място „Марица“(Белово) победи „Брацигово“ с 2-0. Организатори на проявата бяха Община Пазарджик и ОС на БФС.

DSC_28291

Турнирът започна в четвъртък с неявяване на септемврийския Локомотив, заради което на Хебър бе присъден служебен резултат от 3-0. В първия кръг се изиграха други 3 срещи. Марица (Белово) надигра с 3-0 Оборище (Панагюрище), а Чепинец (Велинград) се наложи с 2-0 над Левски (Ракитово). В последната среща от първия кръг между Брацигово и Свобода (Пещера) се стигна до реми в редовното време – 1:1. При дузпите брациговци бяха по-точни и триумфираха с крайното 5-4. Последваха нови 3 срещи, които определиха днешните финалисти.

DSC_28171 (1)

Хебър удари Брацигово с 2-0, а Оборище (Панагюрище) се наложи над Свобода с 3-0. Най-драматичен и изпълнен с обрати беше мачът между Марица (Белово) и Чепинец (Велинград). В редовното време резултатът бе 3:3. После при дузпите велинградчани се наложиха със 7-5. Левски (Ракитово) пък взе служебно 3-0 срещу неявилия се Локомотив(Септември). След финала ще се състои награждаването на призьорите в отборното и лично класиране. Футболни екипи са предвидени за първите 4 отбора в крайното класиране. Първенецът ще вдигне купата „Млади надежди”, а за най-добрите в индивидуалното класиране са предвидени предметни награди и плакети.