Пенсионер от панагюрското село Баня е построил парк за забавления. Често, домакинът и негови приятели организират пиршества в чест на бог Тангра. Молят го за милост към всички и да обича красотата, показа репортаж на Нова телевизия, която излъчи репортажа на Румен Бахов в рамките на рубриката „Пълен абсурд“.

„Помогни ни, ние българите сме народ със славно минало“, звучат молитвите към Тангра отправени от страна на езичниците, които са дегизирани като прабългари с кожени шапки, широки нагръдници и ботуши от овча кожа.

„Когато решим да поискаме любовта си към България, традиционно се обличаме в тези дрехи“, разказва домакинът. Има място за индивидуални изпълнения и място с открита сцена за песни и рецитал. В двора има и наблюдателна кула, в която се намира охраната. Паркът е безплатен, „защото парите развалят човека, а аз искам да остана чист и неопетнен“, допълва създателят на парка.

Паркът се намира в двора на пенсионера, а за да го охранява той е построил и стражева кула. Специален рибарник е бил изкопан в дворното място, а сега там се въдят шарани. На дъното на малкия водоем има три лампи, които светят в цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено. Според думите на собственика нощем е много приятно да се наблюдава танцът на рибите, които се осветяват от лъчите на лампите.

В подножието на къщата има механа, а в нея блика и вълшебен чучур. В механата се провеждат важните сбирки и се пие медовина, а на двора, непосредствено до нужника има и водно огледало, в което всеки участник в пиршествата може да се огледа и да прецени дали да се връща към масата или да поеме към дома си с все още ненакърнено достойнство.