За трета поредна година Лайънс клуб – Пазарджик организира в първата събота на месец юни „Празник на смелостта и добрината“.

Мястото традиционно е в близост до детската площадка изградена с помощта на Дамски Лайънс клуб „Тракия“. Тази година дамите от Лайънс отбелязват своята 15 годишнина. В световен мащаб Международното Лайънс движение навършва 100 години от своето създаване.

Събитието се осъществява съвместно с Младежки дом, които изнасят годишната продукция на съставите към Дома.

На детския празник от 10:00 до 12:00 ч. ще има песни, танци, рисуване:

*ПТА „Албена“

* Клуб „Естрада“

* Школа по пиано

* Школа по ударни инструменти

*Брейк  денс школа  „Безименните“

* Театрална къща „Пластилин“

*Рисуване на големи платна

*Школа по изобразително изкуство – Младежки дом

02PlakatA3real

 

От 12.00 ч.  всички деца са поканени в Младежки дом на моноспектакъла на Юлия Коларова  – „Грозното патенце“. Една забавна и увлекателна приказка в рими, от която ще разберем как едно неуспяло, в „кариерата си на пазител“, ангелче (актрисата Юлия Коларова) – ще израстне и ще се промени изцяло. С помощта на куклите (грозното патенце, кокошката майка, кучето Спас и двете лисици Лоло и Анка) и рисуваните анимационни герои (шефът облак, петела, двете патки и пуяка Пипа), Ангелина Пазачова ще осъзнае какво е хубаво – грозно, кой е добър – лош и кое е важно – незначително!

Приказката за „Грозното патенце“ е представена по един нов и нестандандартен начин, в който актрисата, куклите и рисувана анимация ще си подадат ръка, за да ви разкажат своята интерпретация, на познатата ви Андерсенова история!