При много силна конкуренция с участието на всички триатлонски клубове от страната и над 250 участници завърши Държавното първенство по акватлон в гр.Баня.

Тази година е XXV издание на това състезание с домакин триатлетите от Баня. СК”Шампион” участва почти  с всичките си картотекирани състезатели от школите в Пазарджик и Стрелча,общо  45 деца.Акватлона е една от най-тежките дисциплини на триатлона,включва последователно бягане-плуване-бягане на различни дистанции.Златни медалисти в групите си отново са Велизар Велизаров, с време по-добро и от това на мъжете.Дистанцията му беше внушителните 2500м. бягане-1000м. плуване-2500 бягане.

На 5 място е Йордан Гюров.Златен медал в група 1 спечелиха и другите ни отлични спортисти Маурисио Папазов и Цветелина Начева.Втори златен медал за сезона си закичи и Теодора Маринова/на 9 год./Сребърни отличия спечелиха Христо Георгиев,Йоана Бабачева и Ивайла Цветкова,а бронзови Никол Бечева,Михаела Зонова,Любов Чалъкова и Рая Христоскова.

Момичетата в група до 9 и до 11годишни доказаха,че са най-добрите като окупираха изцяло почетната стълбичка и спечелиха всички медали,което показва,че имаме хомогенен и перспективен отбор.Отлично се представиха и малките момченца.

Въпреки че не влязоха в призовата тройка регистрираха силен  дебют.Отлична оценка заслужи Ивайла Цветкова/8годишна/,която е първата медалистка от Държавно първенство от школата на клуба от гр.Стрелча. Тя се окичи със сребро с отлични резултати. Похвала заслужиха и другите състезатели от Стрелча – Лалка Димитрова, Габриела Маринова, Радослав Джунов, Деница Маджарова, Петър Маслев, Христо Петров, Нешко Такучев, Цветелина Миленова и Гаврил Христосков,които въпреки малкия си спортен стаж завършиха успешно трасето.

Следващата седмица в Румъния в гр.Олимп ще се проведе Балканиадата по триатлон. Участие от СК”Шампион” ще вземат 11 състезатели на възраст от 13 до 18 год.