07Slancheva_besapara_plakat_480x690 (1)

На 10 и 11 юни 2016 в Пазарджик  ще се проведе шестият фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“, организиран от  Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на Кмета на град Пазарджик господин Тодор Попов и с финансовата подкрепа на Община Пазарджик.

В тазгодишното шесто издание на Фестивала ще се включат  над 400  мажоретки от 12 града, разпределени в четири възрастови групи.  14 мажоретни състава ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра  (задължителен атрибут–батон), марш-парад 100 метра (задължителен атрибут – пом-пон), композиция с батони и композиция с пом-пони. Пазарджишкия мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с 94 деца.

Освен за 1, 2 и 3 място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; за оригинална хореография; за визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда Приз  ‘Слънчева Бесапара’.

Откриването на Мажоретния фестивал е от 18.00 часа пред Община Пазарджик на 10 юни, след което започва състезателна категория марш-парад 100 метра. На 11 юни от 10.00 часа състезанието продължава в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големият форум от този род в България и на него престижно жури ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.