Човекът комуто е гласувано доверието да върне волейболната слава на Пазарджик е Атанас Петров. Треньорът бе представен днес на пресконференция от кмета на Пазарджик – Тодор Попов и председателят на УС на СК“Хебър“ – Петър Ганчев. Това стана в присъствието на члена на УС – Витка Дончева и журналистите от местните медии. В биографията на Атанас Петров са вписани 16 години стаж като треньор на български и чуждестранни волейболни тимове. Изборът върху него е паднал след прецизен анализ, поясни кметът Тодор Попов.

Нашата цел е да започнем да играем във Висшата лига, а евентуално от следващата година и в Суперлигата, поясни градоначалникът. След две години Пазарджик ще бъде и домакин на Европейското първенство по волейбол и до тогава отборът ни трябва да е категоричен лидер на волейболната карта на България. За нас е важно да се възроди традицията, която е дала много и талантливи играчи на България. Последните четирима са в състава на Националния волейболен отбор. Имаме необходимата база, както и детско – юношеска школа, която ще дава кадри за тази велика игра.

Първоначалната и окончателна селекция на отбора е възложена изцяло на треньора Атанас Петров. Негов помощник треньор ще бъде Мартин Живков, статистик ще е Кирил Донев, доктор на отбора е Иван Станоев, а административен ръководител Емил Спасов, все още се водят преговори за масажист.

Ето какъв е бюджетът на отбора, огласен от кмета – Тодор Попов – ТУК

Средствата за мъжкия отбор са отделно от тези, които се дават за детско-юношеската школа и се привеждат по отделни сметки, поясни още Тодор Попов.

Благодаря за гласуваното ми доверие, каза Атанас Петров. Той има амбицията да върне Пазарджик на волейболната карта на страната. С нашия край го свързва майка му, която е родена във Ветрен дол. Самият Петров е роден в Кърджали от където пък е баща му. В момента, човекът, който ще възкреси волейболния блясък на Пазарджик е щастливо женен и има две деца.

В близките дни той ще представи и състезателите в своя отбор, като разкри, че става дума за утвърдени имена от младежкия национален отбор. Зала „Васил Левски“ ще бъде реновирана до есента, когато ще бъде и публичният дебют на тима. Той е оборудван с нови екипи, а вече имаме и ново лого.

Ето какво още сподели Атанас Петров – ТУК