Люто възмущение във фейсбук се оформи в панагюрските страници, след като там бе публикувано изявлението на премиера Бойко Борисов, което гласи: „В събота откривам болница за 90 милиона в Панагюрище“. „Как може заслугата за това да се приписва на ГЕРБ?“, възмущават се жителите на бунтовния град. „На всички е ясно, че инвестицията е направена от „Асарел Медет“.

Инвестицията от над 90 млн.лв. е най-мащабната за българското здравеопазване през последните 25 години и заради нея „Асарел-Медет“ АД и „Асарел Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 година от Българската агенция за инвестиции и сертификат от Министерството на икономиката за „Инвеститор Първи клас“.

Проектът е реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД, привлечени от дружеството инвеститори и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната.

Модерният медицински център разполага с 19 стационални и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Югоизточна Европа. Mедицински и немедицински персонал на “Уни Хоспитал” е 718 души , в чието обучение и развитие ежегодно ще се инвестират над 400 000 лева.

Изявлението си Премиерът е направил снощи по време на традиционния Пролетен бал на КРИБ, където проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на “Асарел Медет” АД, получи голямата награда на КРИБ за цялостен принос в развитието на българската икономика и в частност за новата болница на града. Церемонията се състоя в зала “Джон Атанасов” на София тех парк и бе уважена от над 430 гости .

Обновената болница наистина ще бъде открита в събота, а според запознати на церемонията ще присъства Бойко Борисов, заедно с трима министри от кабинета. Вероятно след това те ще отпътуват за местността „Янини грамади“ където пък ще ги чакат земеделците.