Консултативният съвет по култура към кмета на община Пещера проведе вчера поредното си заседание. Съветът подпомага ръководния екип на общинска администрация при формиране и разработване на общински политики в сферата на културата. Основната тема на това заседание бе провеждането на ежегодния Събор на курорта „Свети Константин”.

От тази година той ще се профилира като фолклорен и ще се обяви като първи Регионален фолклорен събор на народното творчество „Свети Константин” – 2016. Датата на провеждане е 30 юли 2016 година /събота/, като целта е съхранение и развитие на занаяти, танцов и певчески фолклор. Съборът ще има и конкурсен характер, като участниците ще бъдат оценявани от тричленно професионално жури. Най – добрите ще получат награди –дипломи и медали , като Гранд при ще бъде статуетка и парична награда.

Право на участие имат всички на възраст от 5 до 105 години. Както на всеки събор с конкурсно участие са предвидени и такси: индивидуални изпълнители – 7 лева, за групи – 15 лева. Заявките за участие ще се приемат до 22 юли на е – mail: sabor_pestera@abv.bg и на телефон: 0879 953385.