09иван терзийски

Иван Терзийски от Ивайло е единственият, който не се е предал от общо осемте мъже обявени за общонационално издирване във връзка с кървавата баня, която си спретнаха охранители на Слънчев бряг.

Инцидентът от нощта на 8 юни с Димитър Желязков – Очите възниква след като мъжът, който живее на семейни начела с дъщерята на Желязков, е влязъл в пререкания с управителя на заведения в курортен комплекс „Слънчев бряг“ за две места за паркиране. Имало е спречкване, при което са разменени удари между собственика и въпросното лице,предстоящ роднина на Очите.

За случая не е сигнализирана полиция. Към 20:50 минути на 8 юни пред заведението са се събрали близки хора до Желязков като малка част от тях са влезли в заведението. Дошли са по един – двама, не са вървели в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. Последва разпра и спор от обкръжението на управителя на заведението, разменени са удари, след което са произведени изстрели, при което е убит Александър Алексиев и са ранени трима, сред които е Димитър Желязков. Всички съучастници в конфликта са от тези, които са влезли, само Димитър Желязков е носел бронежилетка.

90 души са задържани тази нощ в Бургас. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на НС по повод престрелката в Слънчев бряг на 8 юни. Тя обясни, че тази нощ е имало полицейски действия. „Бяха планирани няколко специализирани операции в Бургас и по Черноморието“, каза вътрешният министър. Бъчварова припомни, че на 3 и 4-ти юни в Бургас е била задържана група от около 16 лица, съпричастни към престъпни действия.

Тази нощ са образувани 34 досъдебни производства,при които са установени 11 непридружени малолетни. Съставени са 290 акта, 90 протокола, 9 установени издирвани лица и едно издирвано МПС“, уточни Бъчварова. По думите ѝ, справките, които съществуват показват, че в областната дирекция непрекъснато се работи по ситуацията в Бургас.