Област Пазарджик е първата в страната, в която бе сформиран нов Областен съвет на БСП и избран областен председател. На поста единодушно бе преизбран Йордан Младенов. Пазарджишки регион е и първият, в който стартира кампанията за вътрешнопартийното допитване на партията за участие в президентските избори. Членовете на БСП ще изразят своето мнение, по какъв начин партията да участва в изборите и с кои партии е допустимо да преговаря за издигането на общи кандидати. “Вашето решение е изключително отговорно за това коя ще е печелившата формула за БСП”, каза евродепутат Илияна Йотова в Ракитово, откъдето стартираха срещите в областта, на която е отговорник като член на ИБ на БСП.  “Всеки ще има възможност да покаже какво мисли и по съвест да попълни допитването, защото важните решения трябва да се взимат от цялата партия”, посочи тя.

12йотово

Искахме промяна в партията, а сега очакваме програма с конкретни мерки, защото проблемите са много, коментираха хората от Ракитово. Те повдигнаха въпроси за безработицата и обезлюдяването в малките населени места, за икономическия ръст, за пенсионната реформа, за осезаема актуализация на пенсиите, която да не е в рамките на три лева. “Няма пари за болници, няма пари за образование, няма пари за пенсии, а има пари за оръжия”, изразиха недоволството си хората.

12йотова2

“Президентските избори са път към предсрочните избори”, коментира Илияна Йотова и в Пещера, където също се проведе среща. “Има друг начин да се управлява държавата и хората да получават каквото им се полага”. В Пещера хората повдигнаха темата за коалиционната политика. “Много ясни и категорични трябва да сме в ангажиментите, които поемаме, особено по отношение на коалиционната политика, трябва да покажем, че сме си направили правилните изводи”, посочи евродепутатът. Интерес към допитването на БСП имаше и в Брацигово, където Илияна Йотова и областният председател на БСП Йордан Младенов се срещнаха с жители на общината. Там хората споделиха притеснението си, че губим ресурса на държавата – младите.

По време на срещите областният председател на БСП Йордан Младенов, който е и член на НС на БСП, запозна присъстващите със законопроектите, които партията подготвя – за управление на публичните предприятия и за създаване на държавно предприятие за обработка, производство и развитие на селскостопанската продукция.