На територията на ОДМВР-Пазарджик редовно се извършват планирани и внезапни проверки на фирмите занимаващи се с частна охранителна дейност. Преди около 2 седмици такава проверка е извършвана и на фирмата извършваща охрана на дискотека, чийто клиент пострада при сбиване в неделя сутринта. Инспекцията е проведена от представители на отдел „Охранителна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” и ОДМВР-Пазарджик.

Установени са общо 7 нарушения, като повечето от тях са свързани с пропуски при воденето и съхраняването на документи за охранителния състав. При една от проверките на място охранител на обект не е носил задължителната идентификационна карта. В друг случай полицаите са констатирали манипулиране на датата върху свидетелството за съдимост на охранител.

Тъй като има данни за подправяне на официален документ материалите ще бъдат предадени на РУ-Пазарджик за проверка и евентуално образуване на полицейско производство. Тази седмица управителя на фирмата е призован в ГД „Национална полиция”, където да бъде запознат с резултата от проверката на охранителната фирма и да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.