Клуб по фантастика, евристика и прогностика „Аркадий и Борис Стругацки” гр. Пазарджик в партньорство с Младежки дом гр. Пазарджик oбявява конкурс за фантастичен разказ.
Тема: Първи контакт. Първа среща с извънземна форма на живот. Предпочитаме разказите да са във фантастичния жанр, приключенска или твърда фантастика, казват организаторите.
Условия: Разказът трябва да е до 2000 думи, написани на кирилица. Шрифт – Times New Roman, големина – 12, формати .doc .docx .rtf .odt. Конкурсът е явен, вписвате имената си под заглавието на творбата. Творбите ще се приемат от 01.юни 2016 до 31 юли 2016 година на:
Имейл адрес: strugatskykonkurs@gmail.com
Брой творби: По един разказ от участник. Ще приемаме непубликувани на хартия разкази, както и ненаграждавани в други конкурси. С предимство ще са досега непубликуваните в интернет.
Награда: Разказът оценен на първо място ще получи парична награда на стойност 300 лв.
Награденият автор ще бъде обявен на националния конвент Булгакон 2016. Ако се съберат достатъчно на брой качествени произведения ще издадем хартиен сборник, от който участващите в него автори ще получат по една авторска бройка.
Жури: Творбите ще се оценяват от петима членове на клуба и двама от Младежки дом, както следва: от клуб „Аркадий и Борис Стругацки” Юри Илков, Иван Величков, Тервел Пейков, Иван Георгиев, Ивайло Попов; от Младежки дом: Валентина Топалова и Инна Церовска.